Trump'ın Rusya ile yakınlığı tartışma konusu oldu

Trump'ın Rusya ile yakınlığı tartışma konusu oldu

Amerikan basını, Donald Trump’ın Rusya ile olan yakın ilişkilerinden dolayı Temsilciler Meclisi tarafından soruşturmaya tabi tutulabileceğini tartışıyor.

Amerikan basınında, ülkenin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın Rusya ile olan yakın ilişkilerinden dolayı Temsilciler Meclisi tarafından soruşturmaya tabi tutulabileceği, bunun sonucunda da azledilebileceği yönünde iddialar tartışılmaya başladı.

 

Milliyet'in haberine göre; The Washington Times gazetesi, “Trump, seçim kampanyası boyunca Rus şirketlerle ya da Rusya devletiyle gizli anlaşmaları, kredi alımlarını gizledi mi? Trump ile Putin arasında gizli bir anlaşma var mı?” sorusunu gündeme taşıdı.

‘Çocuk oyuncağı’

Bununla birlikte, Trump, Demokratlara yapılan hacker saldırılarının arkasında Rusya’nın olmadığı görüşünde olduğunu yineledi. Wikileaks kurucusu Julian Assange’ın konuyla ilgili sözlerini Twitter hesabı üzerinden paylaşan Trump, “Assange, Podesta’yı 14 yaşındaki bir çocuğun hacklemiş olabileceğini söylüyor. Demokratik Ulusal Komite (DNC) neden bu kadar dikkatsizdi? Assange, bilgileri kendisine Rusya’nın vermediğini de söyledi” dedi. Öte yandan bazı Cumhuriyetçi politikacılar ise Trump’ın Assange’a mesafeli yaklaşmasını istiyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Assange’ın Rusya’nın hizmetinde olduğunu söyleyerek, “Kaçak, veri çalıyor, ulusal güvenliği tehlikeye atıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.