Trump'ın sözcüsünden El Bab cevabı

Trump'ın sözcüsünden El Bab cevabı

Donald Trump, El Bab operasyonu benzeri bir güvenli bölge planını hayata mı geçirecek?

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, 'Başkan hem finansman hem de nasıl yapılacağı hususunda dünya liderlerinden taahhütler almak amacında. Genel anlamda bölge ülkelerinden kapsamlı bir taahhüde ihtiyacımız var' dedi.

AA'nın haberine göre Spicer, Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında Suriye'de güvenli bölge oluşturulması konusundaki soruları yanıtladı.

Güvenli bölge veya bölgeler konusundaki çalışmaların devam ettiğini, şu anda bir zaman çizelgesi öngörmediğini kaydeden Spicer, yakın zamanda ilgili kurumların hazırlıklarını tamamlamasıyla bu konuda gerekli açıklamayı yapacaklarını belirtti.

Sözcü Spicer, Suriye'nin El-Bab kentinin IŞİD'in elinden alındığını hatırlatan bir basın mensubunun, "Başkan'ın görmek istediği bu türden bir güvenli bölge midir?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Şu anda güvenli bölgenin coğrafi lokasyonu konusunda betimleyici bir noktada değiliz. Şu anda Başkan hem finansman hem de nasıl yapılacağı hususunda dünya liderlerinden taahhütler almak amacında. Genel anlamda bölge ülkelerinden kapsamlı bir taahhüde ihtiyacımız var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.