Trump'ın 'Türkiye tweeti' doları uçurdu

Trump'ın 'Türkiye tweeti' doları uçurdu

Sert hareketlerin yaşandığı Dolar/TL, ABD Başkanı Trump'ın 'Türkiye tweeti' sonrası ise 6.40 zirvesini gördü. Kur, sert yükselişin ardından 6.25'e indi.

Türk Lirasında değer kaybı devam ederken, günün ilk işlem dakikaları sert hareketlere sahne oldu. Dolar/TL kısa sürede soluksuz tırmanışla 6.25 zirvesine ulaştı. Benzer hareket euroda da izlendi ve euro/TL 7.16'ya kadar çıktı. Sert yükselişlerin ardından düşüş de hızlı oldu ve dolar/TL 5.85 ve euro 6.70 seviyelerine çekildi. Kur saat 15.00'e doğru tekrar tırmanışa geçerek 6.20'nin üzerini gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 7.06 civarında yer aldı. 

Dolar/TL'de yeni zirve ise Trump'ın Türkiye ile ilgili tweet atması sonrası 6.40 seviyesi oldu. Euro/TL de 7.31 seviyesine yükseldi. 

Trump tweetinde "Türkiye ile ilişkilerimiz şu anda iyi değil." dedi ve çelik vergisini yüzde 50'ye çıkaracaklarını duyurdu. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.