Trump’ın yeni CIA başkanı da İslam karşıtı

Trump’ın yeni CIA başkanı da İslam karşıtı

ABD'de başkanlık yarışından zaferle çıkan Cumhuriyetçi Partili Donald Trump, CIA'nin başına İslam karşıtı Mike Pompeo'yu getirdi.

58. başkanlık yarışından zaferle çıkan Donald Trump’ın kabinesi daha da netleşiyor. Trump son olarak CIA’nin başına İslam karşıtı olarak bilinen ve zaman zaman İran ve Türkiye’ye de sert eleştirileri olan Kongre üyesi Mike Pompeo’yu atadı.

International Business Times’in haberine göre, Mike Pompeo katı bir İslam düşmanı olarak nitelendiriliyor. Pompeo, Amerikan dış politikasında sert gücün daha fazla öne çıkmasını savunan kişilerden biri olarak görülüyor. Seçim sürecinde Trump’ın Ortadoğu’dan uzak durma ve savaşlardan çekilme gibi söylemlerine karşı çıkan Pompeo “ABD’nin geri çekilmesine yönelik her görüşü sert bir şekilde reddetmeliyiz” demişti.

CIA’nin yeni başkanı İran’ı bir İslami diktatör olarak nitelendirmekle birlikte, Türkiye’nin de bu kategoriye girdiğini iddia etmişti.

Öte yandan, bugün sosyal medya hesabı Twitter’dan bir paylaşımda bulunan Pompoe “İran ile olan anlaşmayı iptal etmek için sabırsızlanıyorum” ifadesini kullanarak, İran’ı "terörün sponsoru" olmakla suçladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.