Trump'tan bombalı paket açıklaması

Trump'tan bombalı paket açıklaması

ABD Başkanı Trump, eski ABD Başkanı Obama ve birkaç kişiye daha patlayıcı düzenek paketi göndermekle suçlanan şüphelinin terör eylemi suçundan cezalandırılmayı hak ettiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün Kuzey Carolina’da gerçekleştirilen mitingde yaptığı açıklamada, kendi destekçisi olan ve şüpheli paket gönderen kişi ile herhangi ilişkisinin olmadığını belirterek söz konusu kişinin terör suçundan yargılanması gerektiğini ifade etti.

Trump, kendi karşıtlarına gönderilen şüpheli paketleri, “terör eylemi” olarak nitelendirerek, söz konusu eylemi yapan kişinin “kanun tarafından en yüksek cezaya çarptırılmalı” açıklamasını yaptı.

Trump, kongre ara seçimlerine 10 gün kala Kuzey Carolina’da gerçekleştirilen miting sırasında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “ABD’de siyasi şiddete asla izin verilmemeli, bunu durdurmak için elimden geleni yapacağım. Bildiğiniz gibi şüpheli gözaltına alındı.”

ABD’de, Trump karşıtı 13 ayrı adrese şüpheli paket gönderdiği gerekçesi bir kişi gözaltına alındı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.