Trump'tan Çin'e yönelik 'sert yaklaşım' sözü

Trump'tan Çin'e yönelik 'sert yaklaşım' sözü

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, “Pekin, ticari, askeri ve politik alanlarda davranışlarını düzeltmesi gerekiyor. Bu konuda Trump, Çin’e yönelik sert yaklaşım sözü verdi.” dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton,“Pekin, ticari, askeri ve politik alanlarda davranışlarını düzeltmesi gerekiyor” diyerek, Trump’ın Çin’e yönelik sert yaklaşım sözü verdiğini ifade etti.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Bolton dün Salem Radio Network ile yaptığı röportajda, Trump’ın, Çin’in uluslararası sistemi uzun süredir yeterince iyi kullanamadığına inandığını ve ABD’nin bunu her zaman en iyi şekilde kullanacağını belirtti. Bolton,“Pekin, ticari, askeri ve politik alanlarda davranışlarını düzeltmesi gerekiyor. Bu konuda Trump, Çin’e yönelik sert yaklaşım sözü verdi” dedi.

Bolton ayrıca, Trump’ın, “bu yüzyılın ana meselesi” olarak düşündüğü Çin sorununun Pekin’i şaşkına çevirdiğini ifade ederek, “Daha önce hiç böyle ABD Başkanı görülmedi. Çin’in davranışlarının ticaret, uluslararası, askeri, politik ve birçok alanda değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Trump, belki önümüzdeki ay Arjantin’de gerçekleşecek olan G-20 toplantısında, Şi Cinping ile bu konulardan bazılarını açık bir şekilde konuşmak için masaya oturabilir” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.