Trump'tan Dünya Ticaret Örgütü'ne tehdit: Hizaya gelmezlerse çekilirim

Trump'tan Dünya Ticaret Örgütü'ne tehdit: Hizaya gelmezlerse çekilirim

ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Ticaret Örgütü'nün ABD'ye daha iyi muamelede bulunması gerektiğini, "Hizaya gelmezlerse DTÖ'den çekileceğini" söyledi.

Trump, Bloomberg News'a verdiği mülakatta, Dünya Ticaret Örgütü'nün ABD'ye daha iyi muamele etmesi gerektiğini savundu. Haberde Trump'ın, "Hizaya gelmezlerse, DTÖ'den çekilirim" sözlerine yer verildi.

Trump geçen ay yaptığı açıklamada, ABD'nin DTÖ tarafından yıllarca "çok kötü" muamele görerek dezavantajlı bir konuma itildiğini iddia etmiş ve kuruluşun faaliyetlerini değiştirmesi gerektiğini savunmuştu.

DTÖ'ye Çin tepkisi

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, Ocak ayında yaptığı açıklamada, Çin'in 2001 yılında DTÖ üyeliğinin hata olduğunu öne sürmüştü.

Uzmanlar, çok uluslu serbest ticaret sistemini kurmakta öncülük eden ABD'nin DTÖ'den çekilmesi durumunda, başta ABD olmak üzere küresel ekonominin ve dünya ticaretinin olumsuz etkileneceğini vurguluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.