Trump'tan FBI'a: Rusya'yı bırakıp ülkemizdeki saldırılara bakın

Trump'tan FBI'a: Rusya'yı bırakıp ülkemizdeki saldırılara bakın

ABD devlet başkanı Donald Trump, FBI'ın Rusya soruşturmasıyla çok zaman harcadığını söyledi.

Florida'da bir okula açtığı ateşle 17 kişinin ölümüne neden olan Nikolas Cruz'la ilgili, saldırıdan çok öncesine dayanan istihbari bilgilerin gözden kaçırıldığı iddia ediliyor. Trump, FBI'ın Rusya soruşturmasıyla çok zaman harcadığını söyleyerek, kurumu 'asıl işine dönmeye' çağırdı. Eleştirilerin odağındaki FBI suçlamaları kısmen kabul ederken, ABD Başkanı Donald Trump'tan konuyla ilgili bir açıklama daha geldi.

Florida'da okula ateş açan saldırganla ilgili ipuçlarının gözden kaçırılmasının 'üzücü' olduğunu belirten Trump, "Bu kabul edilemez. FBI, Trump kampanyasına Rus müdahalesini ispatlamaya çok zaman harcıyor fakat herhangi bir müdahale yok. Asıl işinize dönün ve hepimizi gururlandırın" mesajını paylaştı.

​Saldırgan Nikolas Cruz'un ırkçı bir gruba üye olduğu, girişeceği katliamla ilgili sosyal ağlarda bazı ipuçlarını paylaştığı fakat FBI'ın Cruz'la ilgili soruşturmayı nihayete erdirmediği öğrenilmişti.


Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.