Trump'tan ilk icraati Obamacare'in iptali oldu

Trump'tan ilk icraati Obamacare'in iptali oldu

Yeni ABD Başkanı Trump tarafından Oval Ofis'te imzalanan ilk kararname "Obamacare" olarak bilinen sağlık reformu yasasının iptalini kapsıyor.

ABD'nin 45. Başkanı olan ve dün yemin ederek görevine başlayan Donald Trump, Oval Ofis'te imzaladığı ilk kararnamede, eski Başkan Barack Obama döneminde çıkarılan ve "Obamacare" olarak bilinen sağlık reformu yasasının iptali sözüne bağlı kalacağının sinyalini verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Oval Ofis'te başkan olarak geçirdiği ilk saatlerinde iki kararnameye imza atan Trump'ın, kamuoyunda "Obamacare" olarak bilinen sağlık reformu yasasının iptalini öngören metni imzaladığı bildirildi.

Amerikan kamuoyunda uzun zamandır tartışmalara neden olan ve Trump'ın "İlk icraatım iptal etmek olacak." dediği Obamacare, Cumhuriyetçilere göre vatandaşlara yüksek maliyetler üretiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.