Trump'tan Rusya soruşturması talimatı

Trump'tan Rusya soruşturması talimatı

ABD Başkanı Trump'ın, Rusya soruşturmasının ilk günlerine ait bazı belgelerin gizliliğinin kaldırılması için talimat verdiği açıklandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Kongre komitelerinin talebi ve şeffaflık gerekçeleri" üzerine Adalet Bakanlığına Rusya soruşturmasının ilk günlerine ait bazı belgelerin gizliliğinin kaldırılması talimatı verdiğini bildirdi.

CNN'in haberine göre, Trump'ın kararıyla gizliliği kaldırılacak belgeler arasında eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, eski FBI Direktörü Yardımcısı Andrew McCabe, eski FBI ajanı Peter Strzok, eski FBI avukatı Lisa Page ve Adalet Bakanlığı çalışanı Bruce Ohr'un cep telefonu mesajları ile Trump'ın eski dış politika danışmanı Carter Page hakkında gizli izleme yetkisi için başvurunun bir bölümü bulunuyor.

ABD Başkanı'nın bu sıra dışı adımı, FBI ve Adalet Bakanlığındaki Trump karşıtlarının Rusya soruşturmasına leke sürdüğüne inanan Kongre'deki müttefiklerinin çağrılarına yanıt niteliği taşıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'ın yürüttüğü Rusya soruşturmasını "cadı avına" benzeterek, "Bu, ülke için tamamen haksız ve kötü olduğu gibi hukuka da aykırı." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Rusya'nın siber saldırı yoluyla ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla başlatılan ve Özel Yetkili Savcı Mueller'in sorumluluğunda yürütülen soruşturmada, özellikle ABD Başkanı Trump'ın seçim kampanyasında görev almış bazı kişilerin Ruslarla ilişkileri odak noktası olmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.