Trump'tan 'ticaret savaşı' açıklaması: Şi ile görüşmeden anlaşma olmayacak

Trump'tan 'ticaret savaşı' açıklaması: Şi ile görüşmeden anlaşma olmayacak

ABD Başkanı Trump 'Çin ile aralarında devam eden ticaret savaşlarını sonlandırmak için devam eden müzakerelerin iyi gittiğini ancak Çin Devlet Başkanı Şi ile görüşmeden nihai bir anlaşma olmayacağını' bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile aralarında devam eden ticaret savaşlarını sonlandırmak için devam eden müzakerelerin iyi gittiğini ancak Çin Devlet Başkanı Şi Çinping ile görüşmeden nihai bir anlaşma olmayacağını söyledi. 

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He liderliğindeki üst düzey bir heyet, ABD ile Çin arasındaki ticari savaşı görüşmek üzere Çarşamba günü Washington’da Amerikalı yetkililerle buluştu. İki ülkenin özellikle fikri mülkiyet ve teknoloji transferi uygulamaları arasındaki farklılıkların masaya yatırıldığı görüşmelerin Perşembe günü Beyaz Saray’da devam etmesi planlanıyor.

Başkan Trump görüşmelerle ilgili yorumunu Twitter hesabı üzerinden yaptı. Çin'li üst düzey ticaret müzakerecilerinin ABD'li temsilcilerle görüştüğünü yazan Trump mesajında “Toplantılar her iki tarafın da iyi niyeti ve yaklaşımıyla iyi gidiyor” ifadelerini kullandı. Trump, “Dostum Devlet Başkanı Şi ile ben uzun süredir devam eden ve daha zor olan bazı konularla ilgili konuşup, ortak bir karara varmak için yakın bir zamanda buluşana kadar, herhangi bir nihai anlaşma olmayacak” dedi.

‘’Çinli temsilcilerle masada çözülmeyen hiçbir şey bırakmadan bütünüyle bir anlaşma yapmak için çabalıyoruz. Tüm sorunlar müzakere ediliyor ve umarım ki çözülecek" mesajını paylaşan Trump 1 Mart'ta Çin ürünlerine yönelik gümrük vergilerinin yüzde 25 arttırılacağını da hatırlatarak, bunun olmaması için çalıştıklarını belirtti.

Wall Street Journal’ın haberine göre Çinli yetkililer Trump ile Şi’nin gelecek ay Çin’de buluşmalarını teklif etti. Söz konusu buluşmanın ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili Beyaz Saray’dan henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.