Trump'tan Türkiye'ye yeni yaptırım tehdidi

Trump'tan Türkiye'ye yeni yaptırım tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin 'uygunsuz davranışlar sergilemesi' durumunda gümrük vergilerini artırarak yaptırım uygulayacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin uygunsuz davranışlar sergilemesi durumunda gümrük vergilerini artırarak yaptırım uygulayacağını söyledi.

Beyaz Saray'daki kabine toplantısı öncesi gazetecilere konuşan Trump, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonu durdurması kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bazı küçük çatışmalara rağmen ateşkesin devam ettiğini belirten Başkan, "Güzel haberler geliyor, ateşkes sürüyor. Sınırdaki çatışmalar nedeniyle birçok Türk hayatını kaybetti, olaya her iki tarafa da bakmalısınız." değerlendirmesinde bulundu.

"Kürtlere 400 yıl koruma sözü vermedik"

Suriye'nin kuzeyinden YPG'nin bazı bölgelerden 'akıllıca' geri çekildiğini söyleyen Trump, "ABD Kürtlere, bölgede kalarak onları 400 sene boyunca koruyacağı sözünü vermedi." dedi.

ABD askerlerinin de Suriye'de kalmasını istemediğini belirten Başkan, bu askerlerin ilk etapta farklı bölgelere sevk edilse de sonunda ülkelerine dönecekleri taahhüdünü verdi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.