TSK, Ayn el Arab'daki YPG hedeflerini bombaladı

TSK, Ayn el Arab'daki YPG hedeflerini bombaladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Halep ili doğu kırsalındaki Ayn el Arab bölgesine yönelik kara bombardımanı düzenlediği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Halep ili doğu kırsalındaki Ayn el Arab (Kobani) bölgesine yönelik kara bombardımanı düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde TSK topçuları ABD ve Rusya tarafından desteklenen, PKK'nın Suriye yapılanması YPG kontrolündeki Ayn el Arab kasabası batısına yönelik kara bombardımanı düzenledi.

Kaynaklar, Ayn el Arab'ın batısındaki "Şuyuh Tahtani" bölgesinde bulunan YPG hedeflerine yönelik akşam saatlerinde topçu atışları düzenlendiğini aktardı.

TSK'nın iki aydan uzun bir süredir bu bölgeye yönelik operasyon gerçekleştirmediğini aktaran kaynaklar, bombardıman sonrası zayiatla ilgili olarak herhangi bir bilgi aktarmadı.

Öte yandan Rusya ile Türkiye halen aralarında Ayn el Arab bölgesinin de olduğu, Suriye'nin kuzeyinde ortak devriye faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.