TSK: "El-Bab'da 68 IŞİD'li öldürüldü"

TSK: "El-Bab'da 68 IŞİD'li öldürüldü"

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El-Bab bölgesinde, 141 IŞİD hedefini ateş altına aldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El-Bab bölgesinde, IŞİD'e ait aralarında karargah binasının da bulunduğu 141 hedef ateş altına alındı, 68 IŞİD'li öldürüldü.

TSK tarafından yapılan açıklamada: "IŞİD başta olmak üzere 'terör' örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekat sürüyor." ifadelerine yer verildi.

Harekatın 123. gününde, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet gruplarınca, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik faaliyetler sürdürüldü. Yaşanan çatışmalarda, 2 muhalif hayatını kaybetti, bir muhalif yaralandı. 

Top ve havan atışları sonucu ve yaşanan çatışmalarda, 38 IŞİD mensubu öldü, bir silahlı araç ve bir insansız hava aracı imha edildi.

Hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen IŞİD'e ait 141 hedef, ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alındı.

IŞİD'den alınan bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince, harekatın başından bugüne 2 bin 208 el yapımı patlayıcı ile 42 mayın etkisiz hale getirildi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.