TSK: Fırat Kalkanı'nında 2 bin 477 terörist etkisiz hale getirildi

TSK: Fırat Kalkanı'nında 2 bin 477 terörist etkisiz hale getirildi

TSK, Suriye’nin kuzeyindeki hedeflere yönelik sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda elde edilen sonuçları açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de 5 ayı aşkın süreden bu yana devam eden 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2 bin 156'sı IŞİD üyesi, 321'i PKK/PYD üyesi olmak üzere toplam 2 bin 477 savaşçının öldürüldüğünü açıkladı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen yıl 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 228 meskun mahalde kontrolü ele geçirdi.

TSK'nın açıklamasına göre; harekat kapsamında 1332 hedef imha edilirken, tespit edilen 3 bin 282 el yapımı patlayıcı ve 55 mayın ise kontrollü imha olarak edildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatla ilgili yapılan haftalık bilgilendirmede, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla savaşına devam edeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.