TSK İdlib'de yeni askeri üs inşasına başladı

TSK İdlib'de yeni askeri üs inşasına başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib'in güneyinde yeni askeri üs inşasına başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib'in güneyindeki Kensafra yerleşiminde yeni bir askeri üs inşasına başladığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, TSK, İdlib'in güneyindeki Kensafya bölgesindeki Tel Badran yerleşimine üs inşası çalışmalarına başladı.

İdlib'in güneyinde Rusya destekli Beşar Esed rejimine bağlı güçlerle temas hattı bölgesi olan Kensafra'da Türk Silahlı Kuvvetleri personeli kısa bir süre önce keşif çalışmaları gerçekleştirmişti.



Bu bağlamda bölgeye sevk edilen iş  makinalarının üs inşası çalışmalarına başladığı bildirildi. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) aktardığı verilere göre TSK'nın gözlem noktaları haricinde İdlib'deki askeri üslerinin sayısı 70'i geçmiş durumda.

TSK, Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan bölgelerde gözlem noktalarını tahliye etmeye devam ederken, diğer yandan da İdlib'in güneyindeki temas hatlarını tahkim etmeye devam ediyor.

Diğer yandan Türkiye, İdlib'in güneyindeki askeri varlığını güçlendirmek amacıyla bölgeye yönelik askeri sevkiyatlarını sürdürüyor. 

Geçtiğimiz dönemde, Türkiye'nin İdlib'de artan askeri varlığından rahatsızlık duyan Rusya'nın bu askeri güçleri azaltması konusunda Türkiye'ye teklif götürdüğü ifade edilmişti. Bu dönemde sonra Türkiye İdlib'deki askeri varlığını azaltmamış, ancak Hama ve Halep kırsalındaki gözlem noktalarını tahliye etmişti.

Türkiye'nin gelecek dönemde kuşatma altında kalan noktalardaki gözlem noktalarının tamamını İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelere tahliye etmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.