TSK, Kuzey Halep'te YPG'yi bombardımana tuttu

TSK, Kuzey Halep'te YPG'yi bombardımana tuttu

TSK'ya ait savaş uçakları, Halep'in kuzeyindeki PYD hedeflerini vurdu, açıklamaya göre 200 unsur etkisiz hâle getirildi.

TSK'ya ait savaş uçakları, Halep'in kuzeyindeki PYD hedeflerini vurdu. TSK'dan yapılan açıklamada paletli zırhlı araç, karargah binası ve barınak olarak kullanılan 11 hedef ile 7 dinamik hedefin imha edildiği ve "200 PYD unsurunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

"Yanlış güvenlik anlayışı terkedildi"

Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında TSK destekli ÖSO son olarak Dabık'ı IŞİD'in elinde almıştı. ÖSO'nun El Bab'a doğru yöneleceği belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin 1923'ten bu yana devam eden yanlış güvenlik anlayışını terk ettiğini" söyledi ve yeni bir güvenlik stratejisinin uygulanacağını belirtti. 

Dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen muhtarlar toplantısında konuşan Erdoğan'ın güvenlik politikalarıyla ilgili açıklamaları şöyleydi:

"Türkiye artık bu yanlış güvenlik anlayışını terk etmiştir, bunu bitirmiştir. Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz, gırtlağımıza kadar bataklığa gömülmeye rıza göstermeyeceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip saldırmasını beklemeyeceğiz. Bunlar nerelerde yuvalanıyorsa gidip tepelerine tepelerine bineceğiz. Suriye'de, Irak'ta bize yönelik tehditler mi var? Sınırımıza dayanmasını beklemeyeceğiz"

Türk uçakları muhaliflerin ilerlemesini fırsat bilerek El Bab'a yönelen YPG hedeflerini vurdu:


[Mavi: Fırat Kalkanı'na katılan muhalif güçler, Sarı: PYD/YPG, Siyah: IŞİD, Kırmızı: Suriye rejimi ve Şii milisler, Yeşil: Muhalifler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.