TSK topçuları İdlib'de rejim mevzilerini ateş altına aldı

TSK topçuları İdlib'de rejim mevzilerini ateş altına aldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) topçularının İdlib'de Esed rejimine ait mevzileri ateş altına aldığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) topçularının İdlib in doğusunda Esed rejimine ait mevzileri ateş altına aldığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, TSK topçu birlikleri İdlib'in doğusundaki Serakib yerleşimi eksenindeki Rusya destekli rejim unsurlarının mevzilerini ateş altına aldı. 

Rusya destekli Esed rejimine bağlı topçular geçtiğimiz 14 Temmuz tarihinde Ariha kent merkezi yakınlarında Türk-Rus birleşik ortak devriyesine yönelik bombalı araç saldırısının ardından bölgedeki sivil yerleşimlerini de vurmaya başlamıştı.

Ortak devriye konvoyuna yönelik saldırının ardından Rus savaş uçakları da Lazkiye ve İdlib kırsalındaki sivil yaşam alanlarını vurmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz gece Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçakları, Türkiye'nin kontrolündeki Halep kırsalındaki El Bab kentini hedef almış, sadırı sorunu ölen ve yaralanan siviller olmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.