TSK'da sivil memurlar için yeni dönem; başörtüsü ve kirli sakal serbest

TSK'da sivil memurlar için yeni dönem; başörtüsü ve kirli sakal serbest

Değişiklik Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan 30 bin sivil memuru ilgilendiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) çalışan 30 bin sivil memur için yeni dönem. Bugünden itibaren kadın memurlar başörtüsüyle, erkek memurlar kirli sakal ile görev yapabilecek. Erkekler, yazları kravat takmayıp ceket de giymeyebilecek.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, 1982 yılında çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6.maddesi değiştirildi. Böylece Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan sivil memurlar da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çalışan personelin tabi olduğu kılık kıyafet yönetmeliğine dahil edildi.

30 bin sivil memuru ilgilendiriyor

Ancak Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında çalışan 30 bin sivil memurdan; kadınlar işe başörtüsüyle; erkekler ise kirli sakalla gidebilecek. Erkekler için ayrıca yazları da zorunlu olan 'kravat' takma kuralı kaldırılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.