TSK'da Yeni Dönem

TSK'da Yeni Dönem

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, TSK'da yeni döneme dair ipuçları verdi

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları


"BU ORDU MİLLETİN ORDUSUDUR"

TSK insanlık tarihinin en köklü ordularından biridir. TSK'nın mazisi zaferlerle dolu bir ordudur. 1071'de destan yazan ordu TSK'dır. Haçlıları Anadolu'da durduran ordu da bu ordudur. İstanbul'u fetheden ordu da tam bu ordudur. Mohaç'ı, Kosava'yı, Çanakkale'yi, Kutül Amare'yi destan gibi yazan ordu bu ordudur. Kurtuluş Savaşı'nı yapan bağrından Mustafa Kemal'i çıkaran bu ordudur. Bu ordu milletin ordusudur, milletin bağrından çıkmıştır.

"HİÇ BİR DARBECİ BU VATANIN EVLADI DEĞİLDİR"

Bu Meclis 1920'den beri bir çok darbe gördü ama hiç bir darbede bomba görmedi. Bu hainler Gazi Meclis'i bombalarla yok etmeye çalıştılar ama şimdi Meclis'imiz dimdik ayakta. Onlar yok olup gittiler. Meclis'i kapatan hiç bir asker bu ordunun askeri olamaz. Her darbe girişimi öncelikle Mustafa Kemal'in açtığı Gazi meclis'i yaralamıştır. Hiç bir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir hatta bu vatanın evladı da değildir.

HARP OKULLARI KAPATILMADI

Çıkardığımız KHK'larla, TSK'yı olması gerektiği asli yerine taşıyoruz. Her darbe sonrası ordumuzu daha zayıflattılar. Her darbe sonrasında orduyu vatan savunması noktasında zayıf düşürdüler. Jandarma ve Sahil Güvenliği yeniden yapılandırdık. Bundan böyle İçişleri Bakanlığı'na bağlanmıştır. Yüksek Askeri Şura'nın toplanma usulünü ve yapısını değiştirdik. 80 sonrasında bünyeye giren Haşhaşilerle zehirlenen askeri okulları yeniden ele aldık. Harp Okullarının kapatıldığı doğru değildir, aynen devam edecek. Askeri liseleri kapattık, harp okullarına herkes harp okuluna girecek. Sınavı kazanan her vatan evladı bu kurumda şerefli görevini alacak. Okullara girişte kısıtlamaları kaldırdık. Askerin elinde Genelkurmay'a bağlı fabrika, tersane var. Asker işini yapacak, bütün bunları Genelkurmay'dan aldık MSB'ye verdik.

KIŞLALAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR

Askeri yargıda düzenlemeler yaptık. Askeri yargı artık Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde olacak. Burada bir değişiklik ihtiyacı daha var. Yüksek askeri mahkeme ve Askeri yargıyatı da kaldıracağız ama bunun için anayasa değişikliği gerekiyor. Kuvvet komutanlıkları Milli Savunma bakanlığına bağlandı. Akıncı Üssü'nü kapatıyoruz. Bu üs artık Ankara için bir yaşam alanı haline gelecek hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca o gece tankların çıktığı kışlaları da şehit dışına taşıyoruz. Ankara'da Mamak tarafındaki kışlalarPolatlı'ya taşınacak. Hasdal ve Maltepe'deki kışlalar Çorlu'ya taşınacak. Böylece şehir merkezinde tank olmayacak. Güvercinliği de kapatıyoruz. O helikopterlerin hepsiIsparta'ya gidecek.Tehdit şehirlerin merkezinde değil, tehdit sınırlardadır. Bütün birikimlerimizi sınır bölgesine taşıyacağız. Ülkemizi dış tehditlere karşı savunacağız.

"DEĞİŞİKLİKLER TSK'YI ZAYIFLATMAYACAK"

En büyük ve köklü düzenlemeleri TSK içerisinde yaptık. Değişiklikler TSK'yı zayıflatmayacak. Tam aksine her türlü tehdide hazırlıklı hale getirecektir. Bu tehditlere karşı TSK'nın yeniden yapılanması bütün enerjisini asli işlerine harcaması geleceğimiz için olmazsa olmazdır." 

Kaynak: Timetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.