TSK'nın eğittiği ÖSO grubu, firar edip rejime katıldı

TSK'nın eğittiği ÖSO grubu, firar edip rejime katıldı

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda yer alan Sultan Murat Tugayı'na bağlı 60 kişilik bir grup firar ederek rejime katıldığını açıkladı.

Türkiye'nin Fırat Kalkanı harekatı kapsamında eğitti Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu 60 kişi, Suriye rejimine ve PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin yönettiği Suriye Demokratik Güçleri'ne katıldı. 

YPG'den bir yetkili, Sputnik'e yaptığı açıklamada 35 kişinin Suriye rejimine, 25 kişinin de kendilerine katıldığını bildirdi. 

Suriye rejimine katılan birliğin Sultan Murat Tümeni'ne bağlı Alparslan Özel Kuvvetler birliği olduğu ifade edildi.

Rejime katılanlar arasında Alparslan Özel Kuvvetleri komutanı Ebu Hayr da bulunuyor. 

Ebu Hayr rejim ordusuna bağlı Kaplan Kuvvetleri komutanı Albay Suheyl Hasan ile birlikte:

Halep'te muhaliflere karşı ajanlık yaptı

Ebu Hayr’ın Suriye Hava Kuvvetleri İstihbaratı’ndan bir ajan olduğu iddia edildi.  Ebu Hayr'ın Midan ve Süleyman el Halabi mahallelerinde karargahını kurduğu ve Halep kentinin düşmesi sürecinde rejime kritik istihbarat bilgileri sızdırdığı ve muhaliflerin savunma hatlarının kırılmasında önemli rol oynadığı ifade ediliyor. 

Halep’ten geri çekildikten sonra TSK kontrolündeki Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesine geçen Ebu Hayr ve Türkiye-Suriye sınırında Cerablus bölgesinde karargah kurmuş ve Cerablus’un kuzeyinin sorumluluğunu üstlenmişti. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.