TSK'nın İdlib sevkiyatları devam ediyor

TSK'nın İdlib sevkiyatları devam ediyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nekonvoyun İdlib’deki gözlem noktalarına doğru yöneldiğini bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait 10 araçlık konvoyun Hirbet el-Cuz sınır kapısından geçerek, İdlib’in batı kırsalındaki İştabrak bölgesine konuşlanmış olan gözlem noktalarına doğru yöneldiğini bildirdi.

SOHR’a göre TSK’ya ait 80 araçtan oluşan konvoy, dün de Kefer Lusin'den giriş yaptıktan sonra İdlib'deki Türk noktalarına doğru ilerlemişti.

Bölgeye 2 bin 700 araç, 7 bin 400 asker sevk edildi

2 Şubat’tan bu yana Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne ulaşan zırhlı tank, zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), zırhlı güvenlik kabini ve askeri radarları taşıyan kamyon ve askeri araç sayısı 2 bin 700’e ulaşırken, aynı dönemde İdlib ve Halep'te konuşlanan Türk askerlerinin sayısı da 7 bin 400’ü aştı.

SOHR ayrıca, rejim güçlerinin İdlib’in güneyindeki Zaviye Dağı’nda yer alan eksenine Kefr Secne’ye çok sayıda asker ve ağır silah takviyesi yaptığını duyurdu.

Türkiye, Rusya ile yapılan anlaşma uyarınca, İdlib'de 12 askeri gözlem merkezi kurdu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.