TSK'nın Suriye'de İlk Can Kaybı

TSK'nın Suriye'de İlk Can Kaybı

PYD iki tankı tahrip etti, bir asker öldü, üç asker de yaralandı.

Fırat Kalkanı harekatıyla Suriye'nin kuzeyine girerek Cerablus'taki IŞİD'i bölgeden süren Türk Silahlı Kuvvetleri, YPG militanlarının bulunduğu bölgeden roket saldırısına hedef oldu. İki tanka açılan ateş sonucu bir asker öldü, üç Türk askeri de yaralandı. Türk tank ve topçu birliklerinin misilleme ateşiyle YPG'nin belirlenen hedeflerinin tahrip edildiği ve çarpışma bölgesinden silah seslerinin geldiği bildirildi.

Anadolu Ajansı Cerablus yakınlarında Türk tanklarına Fırat'ın doğusuna geçmeleri için tanınan sürenin dolmasına az zaman kala Suriye'deki YPG'nin ateş açtığını bildirdi. Kuzey Suriye'deki PYD yetkilileri tarafından yapılan açıklamada El Amarne köyü yakınlarında iki Türk tankının tahrip edildiği ve mürettebatın öldürüldüğü belirtildi. Suriye kaynaklı haberlerde Türk savaş uçaklarının operasyonun başlamasından sonra ilk kez bölgedeki YPG mevzilerini bombaladığı ifade edildi. Anadolu Ajansı bölgedeki ‘terörist grupların' silah depolarıyla komuta merkezlerinin tahrip edildiği haberini yayınladı.

Cerablus'taki Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı askeri komite, ‘saldırıların bölgedeki çarpışmalara yeni bir boyut kazandırdığını' açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.