TSK'ya hizmet eden Afganlar: Hakkımızı istiyoruz

TSK'ya hizmet eden Afganlar: Hakkımızı istiyoruz

Afganistan'da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne tercümanlık ve diğer farklı alanlarda hizmet ettiklerini ifade eden Afganlar Türkiye'nin kendilerini terk ettiğini öne sürüp birkaç gündür protesto gösterisi düzenliyor.

Afganistan'da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) tercümanlık ve diğer farklı alanlarda 20 yıl boyunca hizmet ettiklerini ifade eden Afganlar Türkiye'nin kendilerini terk ettiğini öne sürüp birkaç gündür protesto gösterisi düzenliyor.

Taliban'ın başkent Kabil'de kontrolü ele geçirdiği 15 Ağustos tarihinden kısa bir süre sonra TSK Afganistan'daki askeri personelini tahliye etmişti.

27 Ağustos'ta gerçekleştirilen tahliyede sadece askeri personel tahliye edilmiş, TSK için çalışan Afganlar ise tahliye planı dışında bırakılmıştı.

Haklarının verilmediğini ve kendilerinin "unutulduğunu" öne süren Afgan çalışanlar dün beşinci kez Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği binası önünde gösteri düzenledi.

Video kaydını yapan çalışanlardan biri şu ifadeleri kullandı:

"Beşinci kez büyükelçilik önünde toplanıyoruz. Hakkını hukukunu isteyen, 20 yıl TSK ile çalışan tercümanlar bunlar. Daha önce de haklarını aramak için büyükelçilik önüne geldiler ama hiçbir zaman sahip çıkılmadı.

"TSK tercümanı olan bu arkadaşlar tazminatlarını ve 2021 yılının sonuna kadar imzaladığı sözleşmenin maaşını istiyorlar. Biz hukukumuzu istiyoruz. İki gündür büyükelçilik önüne geliyoruz ve kimse bizim halimizi sormuyor. Hakkımızı alana kadar burada beklemeye devam edeceğiz"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.