TTP'den Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınında saldırı

TTP'den Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınında saldırı

Pakistan Talibanı, başkent İslamabad'ın şehir merkezine yakın bir noktada, Pakistan ordu güçlerine saldırı düzenledi.

Pakistan Talibanı, başkent İslamabad'ın şehir merkezine yakın bir noktada, Pakistan ordu güçlerine saldırı düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırı dün gece saatlerinde meydana geldi.

Başkent İslamabad ile bitişik olan Ravalpindi şehir merkezindeki Pirwadhai bölgesinde düzenlenen saldırı bir polis devriyesini hedef aldı. Saldırıda biri yardımcı müfettiş olmak üzere dört askeri personel öldü ve yaralandı.

Saldırının sorumluluğunu, sosyal medya üzerinden yapılan açıklamayla TTP üstlendi.

Bölgenin konumu:

"Pakistan sözünü tutmadı"

Ateşkesin sona ermesinin ardından TTP, İslamabad hükümetinin söz verdiğinin aksine salıverileceği belirtilen 100'den fazla mahkumun serbest bırakılmadığını ve barış müzakesi heyetini atamadığını vurgulayarak "Şimdi Pakistan halkı, anlaşmalara uymayanların TTP mi yoksa Pakistan ordusu ve yönetimi mi olduğuna karar versin. Bu şartlar altında ateşkesi ilerletmek mümkün değil." açıklaması yapmıştı.

Pakistan'ın kuzeybatısında 2004'ten bu yana yerel güçlerle Pakistan ordusu arasındaki çatışma ortamı devam ediyor.

Savaşın dinamikleri arasında 2001'de ABD'nin Afganistan'ı işgali, etnik ve dini sorunlar gibi pek çok etken bulunuyor. TTP, Pakistan'ı ABD'nin Afganistan işgaline de doğrudan destek vermekle suçluyor.

Pakistan Talibanı ile İslamabad yönetimi arasında 9 Kasım-9 Aralık tarihlerini kapsayan süreli ateşkes ilan edilmiş, tarafların bu süreç içerisinde müzakere heyeti atamaları yapacağı ifade edilmişti. Ancak TTP'nin iddiasına göre Pakistan bu yönde bir adım atmadı.

Kaynak: Mepa News

haber-altliklari-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.