"Tüm Terör Örgütlerine Savaş Açtık"

"Tüm Terör Örgütlerine Savaş Açtık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım Cizre'deki saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Şırnak'ın Cizre ilçesindeki saldırıyıla ilgili yazılı bir mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında, "Türkiye, taşeronların kirli emellerine asla geçit vermeyecektir" ifadesini kullandı. Saldırının terörle mücadele kararlılığını daha da artırdığını belirten Erdoğan, ''Gaziantep’te çocuklarımızı, Artvin'de ana muhalefet partisi genel başkanını hedef alan terör saldırılarına karşı, seferberlik anlayışıyla yürüttüğümüz mücadelenin başarıya ulaşacağından kimsenin şüphesi olmasın" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım: Tüm terör örgütlerine savaş açtık

Başbakan Binali Yıldırım da Türkiye’yi ziyaret eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında Cizre saldırısına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Tüm terör örgütlerine savaş açtık. Türkiye’nin 11 şehidi var. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’ni esir alamaz. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda dediği gibi ‘Ya İstiklal ya ölüm’ ifadelerini kullandı.

'Suriye'deki operasyon devam edecek'

Binali Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Fırat Kalkanı” operasyonuna ilişkin olarak da “Operasyonun YPG/PYD Kürt gruplarının Fırat'ın doğusuna çekilinceye kadar devam edeceğini belirterek, "Bu bize Amerika'nın taahhüdüdür, garantisidir. ABD ile vardığımız anlaşma uyarınca Kürtlerin Menbic'ten ve o bölgeden ayrılmasını ve YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesini hedefliyoru"z dedi. “Bizim hassasiyetimiz, oldu bittiye getirilerek YPG/PYD unsurlarınca Suriye'nin bir kısmının işgal edilmemesi” diye konuşan Yıldırım, “Suriye muhalifleri Cerablus'a zaten yerleşmeye başladılar. Cerablus da dahil bütün alanın YPG ve PYD'den temizlenmesi lazım. YPG unsurları Fırat'ın doğusuna geçmesi lazım. Başka bir çaresi yok” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.