"Tünel kazılıp patlayıcı koyuldu"

"Tünel kazılıp patlayıcı koyuldu"

Diyarbakır'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükselirken, İçişleri Bakanı Soylu yeni bir açıklama yaptı.

Diyarbakır'da il emniyet müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda dün meydana gelen ve 2 sivil personel ile bir polis memurunun hayatını kaybettiği patlamanın nedeni belli oldu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde salı günü meydana gelen patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yeni bir açıklama geldi.

Habertürk televizyonunda konuşan İçişleri Bakanı, patlamanın bir 'terör saldırısı' olduğunu belirterek, "İlk önce araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü, ama yapılan bütün tetkiklerde ve araştırmalarda netleşti ki bu, bir terör saldırısı. Dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirdiler" şeklinde konuştu.

Süleyman Soylu ayrıca "Biz emniyet binalarımızın etrafında yaklaşık ayda bir arama tarama yaparız. Böyle bir tehditle karşılaşmayalım, diye. Demek ki çok kısa bir süre içerisinde böyle şey kazmışlar. Yerin altında patlayıcı yerleştirmek suretiyle ama bütün detayını Vali Bey açıklayacak" dedi.

Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğü ek binasında panzer bakımı sırasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiği bildiriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.