Tunus'taki darbede BAE izi

Tunus'taki darbede BAE izi

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından ülke yönetiminin askıya alınmasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin rolü olduğu düşünülüyor.

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından ülke yönetiminin askıya alınmasından Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) rolü olduğu düşünülüyor.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve meclisin yetkilerini 30 gün boyunca dondurduğunu açıklamıştı. Nahda Hareketi bu kararı "darbe" olarak nitelendirmiş ve tepki göstermişti.

Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi, yaptığı açıklamada halkı "demokrasi için mücadele etmeye" çağırmıştı.

Tunus'taki 'Cumhurbaşkanı darbesi'nde BAE izi

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri Emniyet Müdürü Yardımcısı Dhahi Khalfan, sosyal medya hesabı üzerinden birkaç gün önce yaptığı paylaşımda, "İhvan'a yeni ve güçlü bir darbe geliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Khalfan, Tunus'ta gerçekleşen darbe sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı son mesajda ise, "Çoğu zaman büyük olaylar olmadan önce bunu hissediyorum. Sırrı nedir bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2021-07-26-10-07-02.png

Khalfan tarafından sosyal medyada paylaşılan bu mesajdan sonra Tunus'ta yaşanan olaylarda Birleşik Arap Emirlikleri'nin parmağının olabileceği şüphesi ortaya çıktı.

Kaykan: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.