Tunus'taki Olağanüstü Hal 2 Ay Uzatıldı

Tunus'taki Olağanüstü Hal 2 Ay Uzatıldı

Tunus'ta 24 Kasım'da ilan edilen olağanüstü halin 2 ay uzatıldığı bildirildi.

Tunus'ta 24 Kasım'da ilan edilen olağanüstü halin 2 ay uzatıldığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı Basın ve İletişim Dairesi'nden yapılan açıklamada, ülkede halihazırda devam eden olağanüstü halin 24 Aralık 2015 ile 21 Şubat 2016 arasında iki ay süreyle uzatıldığı belirtildi.

Uzatma kararına ilişkin herhangi bir gerekçe gösterilmeyen açıklamada "Cumhurbaşkanı el-Baci Kaide es-Sibsi tüm Tunus topraklarında iki ay süreyle olağanüstü halin uzatılmasına karar vermiştir" ifadeleri yer aldı.

Tunus'un merkezindeki Muhammed Hamis Caddesi'nde 24 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na bağlı güvenlik güçlerine yönelik canlı bomba saldırısında 12 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Cumhurbaşkanı es-Sibsi ülkede bir aylık olağanüstü hal ilan etmişti.

Ayrıca Tunus İçişleri Bakanı Nacim el-Garsli, geçtiğimiz hafta sonu yaptığı basın açıklamasında, ülkede güvenlik konusunda iyileşmelerin gözlendiğini ancak Mevlit ve Noel kutlamaları nedeniyle 22 Aralık ile 4 Ocak tarihleri arasında güvenlik durumunun en üst düzeye yükseltildiğini açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.