Tunus'tan Myanmar'daki katliama kınama

Tunus'tan Myanmar'daki katliama kınama

Tunus, Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı soykırım ve hak ihlallerini kınadı.

Tunus Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Arakanlı Müslümanlardan binlercesinin ölümü, on binlercesinin mülteci durumuna düşmesi ya da muhasara altında kalmasına yol açan acımasız katliamlar, soykırım, evlerin yakılması, zorla yerlerinden edilme ve ağır hak ihlallerinin kınandığı belirtildi. 

Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve insan hakları örgütlerinin, Myanmar'da yaşananlar karşısında sorumluluklarını üstlenmesi ve Arakanlı Müslümanların korunması için acilen müdahalede bulunması gerektiği vurgulanan açıklamada, bölgeye insani yardımların ulaştırılması ve Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı etnik temizlikten kurtarılması istendi.

Açıklamada ayrıca Myanmar hükümetinin uluslararası hukuka uyması için gerekli tüm icraatların gerçekleştirilmesi ve yaşam hakkı başta olmak üzere Arakanlı Müslümanların temel haklarını kullanabilir olmalarının sağlanması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.