Tunus'un darbeci lideri Said'den Beşar Esed'e övgü

Tunus'un darbeci lideri Said'den Beşar Esed'e övgü

Umman öncülüğünde bazı Arap ülkelerinin Esed rejimiyle ilişkileri normalleştirme arayışına girdiği biliniyor.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ve Beşar Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Cezayir'in bağımsızlığının 60'ıncı yıl dönümünde ülkenin başkentinde bir araya geldi.

Mikdad, Tunus Cumhurbaşkanı Said olmak üzere diğer devletlerin yetkilileriyle bir araya geldiği Cezayir bağımsızlık kutlamalarında dışişleri bakanlarıyla bölgesel ve küresel siyasi gelişmeleri masaya yatırdı.

Mikdad, Tunus Cumhurbaşkanı ile yaptığı özel görüşme sırasında Said'in, kendisinden Beşar Esed'e selamlarını iletmesini istediğini söyledi.

Said ayrıca, Esed rejiminin elde ettiği "başarıların" ve Tunus halkının "karanlık ve gerici güçlere" karşı aldığı tavırların kardeş Suriye ve Tunus halklarının ortak hedeflere ulaşmasında birbirini tamamlayan etkenler olduğunu söyledi.

Tunus'ta geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Kays Said'in meclis çalışmalarını dondurarak 'siyasi darbe' yapması üzerine ülkede halen siyasi, sosyal ve ekonomik kriz devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.