Tunus'un eski cumhurbaşkanı Merzuki hapis cezasına rağmen ülkesine dönecek

Tunus'un eski cumhurbaşkanı Merzuki hapis cezasına rağmen ülkesine dönecek

Tunus'un eski cumhurbaşkanı Merzuki hakkında verilen gıyabi hapis cezasına rağmen Tunus'a döneceğini açıkladı.

Tunus eski cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsif el-Merzuki hakkında verilen hapis cezasına rağmen Fransa'dan Tunus'a döneceğini duyurdu.

Fransa'da yaşayan ve 2011-2014 döneminde Tunus cumhurbaşkanı olan Muhammed el-Munsif el-Merzuki (1945-) medya organı el-Arabi el-Cedid'e yaptığı açıklamada Tunus'un mevcut cumhurbaşkanı Kays Said'i (1958-) darbecilikle suçladı ve hakkında verilen hapis cezasına rağmen darbeye karşı mücadele etmek üzere Tunus'a döneceğini açıkladı.

Röportajında Merzuki Kays Said'i günden güne, 1987-2011 döneminde tek adam rejimiyle yöneten Zeynelabidin bin Ali'ye benzemekle suçladı, "yetersiz" ve "güvenilmez" olarak nitelendirdi.

Tunus mahkemesi Kays Said'i eleştirdiği için Merzuki'yi gıyabında 4 yıl hapis cezasına çarptırmış ve emekli cumhurbaşkanı olduğu için sahip olduğu Tunus diplomatik pasaportunu iptal etmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.