Türk akımının ikinci hattı 'sessizce' başladı

Türk akımının ikinci hattı 'sessizce' başladı

İkinci hattın ise Avrupa’daki müşterilere doğalgaz taşıması öngörülüyor.

Rus Vedomosti gazetesi, yüklenici firma temsilcisi ve federal yetkiliye dayandırarak verdiği haberde, Rus Gazprom şirketinin sessizce Türk Akımı projesinin Avrupalı tüketicileri gaz taşıyacak ikinci hattının inşaatına başladığını yazdı.

QHA'nın aktardığına göre gazeteye konuşan kaynaklardan biri, Karadeniz’in altına 20-25 kilometre boru döşendiğini söyledi. Çalışmaların İsviçreli Allseas şirketinin gemisi tarafından yapıldığı kaydedilirken, marinetraffic.com sitesinin bilgilerine göre gemi Malıy Utriş kasabasının birkaç kilometre güneyinde bulunduğu ve günde 4-5 kilometre hızla ilerlediği belirtildi. Bu hızın yaklaşık olarak boru döşeme çalışmaları hızına eşit olduğu kaydedildi.

Allseas Audacia gemisine boru takviyesinin Highland Navigator ve Baccara yük genmileri tarafından yapıldığını söyleyen kaynak 17 Temmuz akşamından 18 Temmuz akşamına kadar bu gemilerin Anapa’dan Audacia’ya iki sefer gerçekleştirdiğini, 17 Temuzu 18 Temuza bağlayan gece Anapa limanına Bulgaristan’dan  ”Yevdokiya” yük gemisinin geldiğini kaydetti.

Daha önce Gazprom Türk Akımı projesinin birinci hattının denizaltı kısmının inşaatına başladığını duyurmuş, Enerji Bakanı Aleksandr Novak 10 Temmuz tarihinde Karadenizin altına 50 kilometre bor döşendiğini açıklamıştı.

Şirket, ikinci hattın inşaatına başlama tarihini ise henüz açıklamamıştı.

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde Türkiye ve Rusya arasındaki hükümetlerarası anlaşma 10 Ekim 2016'da İstanbul’da imzalanmıştı.

 

Proje kapsamında inşa edilecek 15,75 milyar metreküp kapasiteli ilk hattın Türkiye pazarı için, ikinci hattın ise Avrupa’daki müşterilere doğalgaz taşıması öngörülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.