Türk derneklerden Suriyeli Meryem'e yardım eli

Türk derneklerden Suriyeli Meryem'e yardım eli

Gözlerinde kornea yetmezliği nedeniyle görme yetisini kaybetme riski bulunan iki Suriyeli kız Türkiye'de tedavi edildi.

Gözlerindeki hastalık nedeniyle görme yetisini kaybetme riski bulunan Suriyeli Meryem kısa bir süre önce sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Sosyal medyada Suriyeli Meryem'e destek olunması için kampanya başlatılmış ve buna dair bilgiler paylaşılmıştı.

Türkiye'de insani yardım faaliyetlerinde bulunan Verdiğin Senindir İnsani Yardım Derneği, hayırseverlerin desteğiyle Suriyeli Meryem'in ve küçük kız kardeşinin göz ameliyatına aracı oldu. Göz tansiyonu ve buna bağlı olarak gelişen kornea yetmezliği sebebiyle gözlerini kaybetme riski bulunan iki küçük kız çocuğu Türkiye'de ameliyat olarak yeniden sağlıklarına kavuşacak.

Verdiğin Senindir İnsani Yardım Derneği, Gaziantep'te tedavi olmayı bekleyen 4 Suriyeli çocuğun daha göz tedavilerine aracı olacak. Dernek sosyal medya hesaplarından söz konusu Suriyeli çocukların tedavisi için yardım ve destek talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.