"Türk Ordusu Kağıttan Kaplan"

"Türk Ordusu Kağıttan Kaplan"

Rus politika analisti Evgeni Krutikov, darbe girişimi sonrasında TSK'daki genel durumla ilgili yorumlarda bulundu.

15 Temmuz'da gerçekleştirilen ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimiyle ilgili konuşan Rus politika analisti Evgeni Krutikov, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin büyük ölçüde zayıflayacağına yönelik yorumlar yaptı.

Sputnik'te yer alan bilgide, NATO'nun en büyük ikinci gücü olan Türkiye ordusunu ‘kağıttan kaplan' olarak nitelendiren Rus politika analisti Evgeni Krutikov, darbe girişimi sonrasında da ordunun önemli ölçüde zayıflayabileceğini belirtti.

Vzglyad'daki yazısında, “Darba girişimi, Suriye'deki savaş, Karabağ'daki gerginlik ve Rusya'yla yaşanan Su-24 trajedisi, dikkatleri Türk ordusuna çekti” ifadelerini kullanan Krutikov, ordunun etkileyici gözüktüğünü ancak bunun sadece ilk bakış için geçerli olduğunu savunarak, “Başarıdan çok başarısızlığı ve hatası var” dedi.

‘Kaotik' bir biçimde oluşturulan Türkiye ordusunun ekonomik ve siyasi durumlara bağlı olduğunu belirten Krutikov, Ankara'nın uzunca bir süre NATO üyesi Yunanistan'ı en büyük tehdit olarak gördüğünü söyledi. Suriye'de ve Kürt bölgelerinde ne yaşanırsa yaşansın, askerin ülkenin batısındaki konumlanışının değişmediğini kaydeden Rus analist, Türkiye'nin Soğuk Savaş döneminde de Kıbrıs dışında önemli bir askeri başarı gösteremediğini ifade etti. 

'ERDOĞAN'IN GÜÇLENDİRME SÖZLERİ HAVAYA KARIŞTI'

Krutikov, Tansu Çiller'in başbakan olduğu 90'lı yıllarda yapılan modernleştirme çalışmalarına rağmen Türk ordusunun savunma kapasitesinde 2000'lerin başlarında hala sıkıntılar olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da başbakanlığı döneminde silahlı kuvvetleri güçlendirme sözü verdiğini hatırlayan Rus uzman, bu sözlerin ‘havaya karıştığını' dile getirdi.

Türkiye'nin hava savunmasının NATO ve ABD ordusunun Türkiye'deki hizmetlerine bağlı olduğunu savunan Krutikov, ordunun ciddi bir modernleşmeye ihtiyaç duyduğunu iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.