'Türk ordusu satılmıştır' diyen CHP'li Başarır hakkında soruşturma

'Türk ordusu satılmıştır' diyen CHP'li Başarır hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili ifadeleri nedeniyle CHP'li Başarır hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili ifadeleri nedeniyle CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlattı.

Rtük'ün de geçtiğimiz saatler içinde inceleme başlattığı, Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Türk ordusu Katar'a satılmıştır" ifadelerini kullanmış, Başarır'ın bu sözleri kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Katıldığı bir tv programında “Türk ordusu satılmış” diyen 27. dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında,  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK'nın 301. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından re’sen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.