Türk televizyonlarında 'Batı'da eylem yapma' çağrısı

Türk televizyonlarında 'Batı'da eylem yapma' çağrısı

Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Batılı ülkelerin PKK'ya olan desteğini eleştirdi ve 'kısasa kısas' talebinde bulundu.

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programı yorumcularından Ahmet Çakar, Beşiktaş'ta düzenlenen çifte bombalı saldırıya ilişkin 'intikam' çağrısında bulundu. 

Çakar sözlerine, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak diyorlar. Ona da lafım yok ve saygı duyuyorum. Ancak ben realist bir adamın. Siyah giyinerek, polisleri kucaklayarak, biz bu işi çözemeyiz. Kısasa kısas dönemi başlamalı" ifadelerini kullandı.

Ahmet Çakar, PKK'nın yabancı istihbarat kuruluşları tarafından desteklendiği ileri sürdü ve bu örgüte destek veren ülkelere aynı şekilde mukabele edilmesi gerektiğini savundu. 

"Onların da canı acımalı"

Batılı devletlerin Türkiye halkı ile empati yapamadığını belirten Çakar, çözümün 'onların da canını acıtmak' olduğunu ifade etti:

"Aynı acıyı size yaşatmamız lazım ki, siz de bu acının ne olduğunu yaşayın. Siz de Avrupa'nın bir ülkesinde, gocuklu sırtında sırt çantası olan bir adam gördüğünüz vakit titreyin. Siz de bir futbol müsabakası sonrası bir meydanda bir şey patladığında 'ulan ne oluyor' deyin, bize bunu on yıldır, yirmi yıldır yaşatıyorsunuz. "

 

Avrupa'da 5 milyon Türkiyeli'nin yaşadığını belirtan Çakar sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Bizi patlatanlar için bu büyük bir risktir. Biz tuhaf bir milletiz. Bardak taşmak üzere. Belki de bugün o gün. Daha açık konuşamıyorum, suç işlemiş olurum" 

ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG'ye olan yardımları uzun süredir Türkiye kamuoyunu meşgul ediyor. Örgütün eylem becerisi ve kapasitesindeki artış, Batılı istihbarat kuruluşlarının eğitim ve askeri yardımlarına dayandırılıyor.

Futbol dışı konuların da ağırlıklı olarak işlendiği reyting odaklı bir program olan Derin Futbol'da sarfedilen sözlerin ciddiyeti veya şov amaçlı olup olmadığı bilinmiyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.