Türk yardım görevlisi BAE'de gözleri bağlanarak alıkonuldu

Türk yardım görevlisi BAE'de gözleri bağlanarak alıkonuldu

Türkmen-Der eski başkanı Mehmet Ali Öztürk, ihracat fuarına katılmak için gittiği Dubai'de gözaltına alındı.

Türkmen-Der eski başkanı, yardım gönüllüsü Mehmet Ali Öztürk eşiyle birlikte ihracat fuarına katılmak için gittiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'nin Dubai kentinde gözleri bağlanarak gözaltına alındı. Hiçbir neden gösterilmeden gözaltına alınan Öztürk için Twitter’da #MehmetAliÖztürkeÖzgürlük etiketiyle destek mesajları yağıyor.


İslam coğrafyasında gerçekleştirdiği insani yardım faaliyetleriyle bilenen Mehmet Ali Öztürk dün sabah ihracat fuarına gittiği Dubai’de elleri kelepçelenerek ve gözleri bağlanarak eşiyle birlikte gözaltına alındı.


Bir süre sonra Öztürk’ün eşi serbest bırakıldı.


Yakın dönemde BAE'nin Washington büyükelçisi Yusuf el-Uteybe'nin mail adresi hacklenmiş ve BAE'nin İsrail yanlısı kurumları fonladığı ortaya çıkmıştı. Öte yandan Türk istihbaratına dayandırılan bilgilere göre, BAE hükümetinin Gülen yanlısı darbecilere para yardımı yaptığı da haberlere yansımıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.