Türkiye 1000 hasta ve yaralının Gazze'den getirilmesi için Mısır'la anlaştı

Türkiye 1000 hasta ve yaralının Gazze'den getirilmesi için Mısır'la anlaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, içlerinde kanser hastalarının da olduğu 1000 hasta ve yaralının Gazze'den getirilmesi için Mısır ile anlaşıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gazzeli yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Türkiye'nin Mısır'a göndermek istediği sahra hastaneleri ile ambulansların sevkiyatı için her an harekete geçecek şekilde sularımızda bekletilmekte olan iki gemimize Mısır limanlarına giriş izni verilmiş durumda" dedi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Koca şu ifadeleri kullandı:

"Faaliyetlerine son vermek zorunda kalan Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde tedavi görmekte olan kanser hastaları başta olmak üzere daha önce tarafımıza bildirilen ve acil tedaviye ihtiyacı olan 1000'e yakın hasta ve yaralının, Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır'a getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Ardından kanser hastaları ve durumu acil olanların ambulans uçaklar ve gemi hastanesi ile ülkemize transfer edilmesi planlanmakta. Sn. Bakanla mutabık olduğumuz bu hayati gelişme için gerekli çalışmaların planlaması ve yürütülmesi için karar birliğine varıldı."

Perşembe günü de Koca, Gazze’de faaliyet gösteren Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin yakıtının tükenmesi ve İsrail’in devam eden saldırıları sonucu faaliyetine son verdiğini duyurmuştu.

Bu hastane Gazze'de kanser hastalarını tedavi eden tek kurumdu.

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum