"Türkiye binden fazla muhalifi YPG'ye karşı operasyon için cephe hattına getirdi"

"Türkiye binden fazla muhalifi YPG'ye karşı operasyon için cephe hattına getirdi"

Türkiye'nin yüzlerce muhalifi YPG/PKK'ya karşı düzenlenecek operasyona katılmaları için cephe hattına sevk ettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) güvenilir kaynaklara dayandırdığı habere göre, Türkiye yüzlerce muhalif savaşçıyı Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon öncesi cephe hattına sevk ediyor.

Muhaliflere yakın bir kaynağın ifadesine göre Türkiye destekli muhalif unsurlar, Türkiye sınırları içerisinden geçirilerek Fırat'ın doğusunda YPG'nin kontrolündeki bölgelerin karşısına konuşlandırılıyor. 

Türkiye'nin Münbiç'i ve Fırat'ın doğusunu da içine alacak bir operasyon hazırlığında olduğu öne sürülen habere göre, bölgeye nakledilen muhaliflerin sayısının yaklaşık 1200. 

Çok sayıda başka muhalif savaşçı da PKK'nın Suriye kolu YPG'ye karşı başlatılacak bu operasyonlarda yer alacak.

Fırat'ın doğusunda bir haftadan uzun süredir Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile YPG/PKK unsurları arasında çatışmalar yaşanıyor.

Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri, YPG elindeki bölgelere karadan atışlar yapmış ve bu atışlarda YPG saflarından ölen ve yaralananlar olduğu bilgisi aktarılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.