"Türkiye birliklerini çekmezse bölgesel savaş çıkabilir"

"Türkiye birliklerini çekmezse bölgesel savaş çıkabilir"

Irak Başbakanı Haydar El Abadi, Türk birliklerinin Kuzey Irak'ta kalmasının bir bölgesel savaşa sebep olabileceğini belirtti.

Irak Başbakanı Haydar El Abadi, Türkiye'yi Kuzey Irak'taki askeri birliklerini geri çekmemesinin bölgesel bir savaşın başlamasına neden olabileceği hususunda uyardı. 

Haydar El Abadi Türk askerine bir yıl Irak'ta faaliyet gösterme hakkı tanıyan tezkere ile ilgili konuştu ve "daha önce de Türk tarafından Irak'ın iç işlerine karışmamalarını istemiştik, Türkiye'nin bu hamlelerinin bölgesel bir savaşa dönebileceğinden korkuyorum" ifadesini kullandı.

El Abadi, "Türkiye'nin tutumunun kabul edilemez olduğunu ve Türkiye ile askeri bir karşılaşma istemediklerini" de sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi Irak parlamentosu da TBMM'nin tezkere kararını kınamıştı.

Türkiye, IŞİD'e karşı Iraklı kuvvetleri eğitme ve silahlandırma amacıyla Irak'ın kuzeyinde bir askeri üsse birlik konuşlandırmıştı. Irak hükümeti ise Türkiye'yi bölgeye davet etmediğini ve Türk güçlerini işgalci olarak gördüğünü belirtmişti.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.