'Türkiye Caferileri lideri' Özgündüz'ün Beşar Esed'e övgüsü yeniden gündem oldu

'Türkiye Caferileri lideri' Özgündüz'ün Beşar Esed'e övgüsü yeniden gündem oldu

'Türkiye Caferileri lideri' Selahattin Özgündüz'ün 2013 yılında, Suriye rejimi lideri Beşar Esed'e yaptığı övgüler sosyal medyada gündem oldu.

'Türkiye Caferileri lideri' Selahattin Özgündüz'ün 2013 yılında, Suriye rejimi lideri Beşar Esed'e yaptığı övgüler sosyal medyada gündem oldu.

Özgündüz'ün, 2013 yılında düzenlenen 15. "Hz. Ali Gadir Hum Bayramı ve Kardeşlik" Konferansı'nda kullandığı ifadeler dikkat çekiyor.

Beşar Esed'in "Ülkesinin bağımsızlığını koruduğunu" iddia eden Özgündüz, "Suriye ordusunun gözünden öpüyorum" ifadesini kullanıyor.

2013 yılının Ekim ayında düzenlenen konferansta Özgündüz, Beşar Esed'i "Allah'ın aslanı" olarak nitelendiriyor.

Konuşmanın yapıldığı tarihten kısa bir süre önce, 21 Ağustos 2013'te Rusya ve İran destekli Esed rejimi, başkent Şam'da bulunan Doğu Guta'da korkunç bir katliam gerçekleştirmişti.

Kimyasal silahlarla düzenlenen katliamda bini aşkın sivil öldürülmüştü.

Öldürülenlerin çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyordu.

Sosyal medyada bir kez daha gündem olan video tepkilere yol açtı.

Suriye'de 2011 yılından bu yana devam eden savaşta İran ve Rusya'nın desteğiyle 500 binden fazla sivili öldüren Esed rejimi, aynı zamanda işkence, sistematik tecavüz gibi suçlara da imza atmış durumda.

Savaş ve rejimin aralıksız bombardımanı nedeniyle milyonlarca sivil de ülke dışına göç etmek zorunda kaldı.

Selahattin Özgündüz kimdir?

Özgündüz, 1952 yılında Iğdır ili Tuzluca İlçesine bağlı Aliköse köyünde doğdu.

Kuran'ı öğrendikten sonra Farsça ve temel İslami eğitim almak üzere Iğdır'ın Yaycı köyünde bulunan Ahunt Emrah'ın yanına gitti.

Burada Farsça'yı öğrenen Özgündüz, Hacı Molla Muhammed'den de eğitim aldı. Bundan sonra bir süre de İran'da öğrenim gören Özgündüz, bu ülkede oturma izni alamayınca Irak'ın Necef kentine yerleşti. Burada eğitimine devam etti.

Ebulkasım Hoi, Ruhullah Humeyni, Abdullah Şirazi gibi isimlerin derslerine katıldı.

Türkiye'ye döndüğünde Iğdır'ın değişik köy ve ilçelerinde görev yapan Özgündüz, buradan Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine geçti. Özgündüz, İstanbul'dan gelen davet üzerine Halkalı'ya yerleşerek 1978 yılında Caferi Zeynebiye hareketini başlattı.

Söz konusu hareket halen İstanbul Halkalı merkezli olmak üzere faaliyet gösteriyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum