Türkiye Çin'den 'Ağrı Dağı' ifadesi için izahat istedi

Türkiye Çin'den 'Ağrı Dağı' ifadesi için izahat istedi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çin'in Ermenistan'a gönderdiği yardım paketlerinde Ağrı Dağı'na atıfta bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çin Halk Cumhuriyeti'nin (ÇHC) COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında Ermenistan'a gönderdiği yardım paketlerinde Ağrı Dağı'na atıfta bulunmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Aksoy 11 Nisan günü Ankara'daki Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Pekin'de Dışileri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulduğunu ve izahat istendiğini söyledi. 

Aksoy soru üzerine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ÇHC Büyükelçisi Ermenistan’a gönderdikleri yardımların bir yerel yönetim tarafından hazırlandığını ve bir özel şirket tarafından Erivan’a ulaştırıldığını, söz konusu yerel yönetim tarafından paketlerin üzerine sadece Çince ifadeler yazıldığını ve bunlarda Ağrı Dağı’ndan bahsedilmediğini, Ağrı Dağı’na atıf yapan İngilizce ifadelerin ise sonradan eklendiğinin anlaşıldığını bildirmiştir. ÇHC Büyükelçisi halihazırda durumun araştırılmakta olduğunu ve sonucundan tarafımıza bilgi verileceğini söylemiş ve bu vesileyle ÇHC’nin Türkiye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu ifade etmiştir."

Çin'in Ermenistan'a gönderdiği tıbbi yardım malzemesi paketlerinin üzerinde yer alan mesaj sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Paketlerin üzerindeki yazıda "Dostluğumuz Ağrı Dağı'ndan daha yüksek ve Yangtze nehrinden daha uzun olsun" ifadeleri yer almıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.