Türkiye destekli muhalifler Ayn İsa'daki Muşeyrife köyüne girdi

Türkiye destekli muhalifler Ayn İsa'daki Muşeyrife köyüne girdi

Suriye'de Türkiye tarafından desteklenen silahlı muhalifler Rakka'nın kuzeyindeki Muşeyrife köyüne giriş yaptı.

Suriye'de Türkiye tarafından desteklenen silahlı muhalifler Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa bölgesinde bulunan Muşeyrife köyüne giriş yaptı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Türkiye'nin desteklediği 'Suriye Milli Ordusu'na bağlı muhalif unsurlar bir süredir gerilimin devam ettiği Ayn İsa bölgesi kuzeyinde, kimsenin kontrolünde olmayan Muşeyrife köyünü kontrol altına aldı.

Kaynaklar, köyde az sayıda Esed rejimi ve YGP güçlerinin bulunduğunu, Türkiye'nin desteklediği muhaliflerin ilerleyişi sonrası yaşanan çatışmada 11 kişinin öldüğü ve bu unsurların bölgeden çekildiğini kaydetti.

Rakka'nın kuzeyinde, oldukça stratejik bir konumda bulunan Ayn İsa bölgesi ABD ve Rusya tarafından desteklenen YPG güçlerinin kontrolünde bulunuyor. 

Türkiye'nin Ayn İsa'ya yönelik bir askeri operasyon gerçekleştirme ihtimaline karşı Rusya'nın bölgede YPG ve Esed rejimi güçleriyle anlaşma sağlayarak Türkiye'nin olası askeri harekatının önünü kesmek amacıyla gözlem noktaları kurmaya başladığı biliniyor.

Ayn İsa'nın Türkiye destekli muhalifler tarafından kontrol altına alınması durumunda, Cezire kantonunu Ayn el Arab (Kobani) ve Menbic'e bağlayan M4 karayolu da kesilmiş olacak.

Ayn İsa bölgesinde yaklaşık son durum:

aynisa.jpg

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.