Türkiye Destekli Muhalifler IŞİD'e Karşı İlerliyor

Türkiye Destekli Muhalifler IŞİD'e Karşı İlerliyor

Muhalif güçler, Cerablus ve Çobanbey bölgelerinde IŞİD'den 5 köyü daha aldı.

Türkiye destekli Suriyeli muhalif güçler, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Cerablus ve Çobanbey bölgelerinde IŞİD'den 5 köyü alarak ilerleyişini sürdürdü.

Halep ilinin kuzeyindeki Cerablus'ta geçen salı ilçe merkezine hakim olan muhalifler, bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini IŞİD'den aldı. Muhalifler, Türkiye sınırında Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirdi.

Muhalif güçler, köylerde mayın ve patlayıcı temizliği yapıyor. ÖSO komutanları Cerablus'un batı ve güneybatısı ile Çobanbey'deki ilerleyişlerinin devam edeceğini bildirdi. 

Dün ilçeye ulaşan Türk Kızılayı, halka sıcak yemek dağıtmaya başlamıştı. Bölge sakinlerine gıda ve giysi yardımları ile Kurban Bayramına yönelik destek paketleri hazırlayan Türk Kızılayı'nın, yol güvenliğinin artmasıyla insani yardımlarını on binleri içine alan daha geniş bir kitleye ulaştıracağı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.