"Türkiye destekli 'Suriye Milli Ordusu' ABD askerlerine saldırdı"

"Türkiye destekli 'Suriye Milli Ordusu' ABD askerlerine saldırdı"

Rusya, Suriye'de Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'nun ABD askerlerine ateş açtıklarını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde Irak sınırına doğru ilerleyen Amerikan ordusuna ait bir konvoya Suriye Milli Ordusu tarafından ateş açıldığını duyurdu. Bakanlık, olayda kimsenin yaralanmadığını belirtti.

Konu hakkında basın açıklaması yapan General Yuri Borenkov, "Çatışmasızlık hattı üzerinden aldığımız bilgiye göre 3 Kasım'da M4 kara yolu üzerinden Irak sınırına doğru ilerleyen ABD ordusu mensuplarının bulunduğu konvoy, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'nun kontrol altında tuttuğu Tel Tamer'in 6 kilometre batısında ateş altında kaldı. Ölen ya da yaralanan olmadı." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyindeki askerlerinin tamamının geri çekileceğini açıklamıştı. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştı.

Ancak daha sonra ABD tarafından yapılan açıklamalarda sınırlı sayıda ABD askerin bölgedeki petrolü korumak için farklı noktalara sevk edileceği duyurulmuştu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.