Türkiye Eş Şebab'a karşı Somali'ye zırhlı askeri araç hibe etti

Türkiye Eş Şebab'a karşı Somali'ye zırhlı askeri araç hibe etti

Türkiye, Somali'de Eş Şebab'a karşı kullanılmak üzere Mogadişu hükümetine çok sayıda zırhlı araç hibe etti.

Türkiye, Somali'de Eş Şebab'a karşı kullanılmak üzere Mogadişu hükümetine çok sayıda zırhlı araç hibe etti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Türkiye, çok sayıda KİRPİ tipi zırhlı askeri aracı Mogadişu hükümetine bağışladı.

Bağışlanan bu askeri araçların sayısı ise açıklanmadı.

Milli Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayınlanan açıklamada, Askeri Mali İş Birliği Anlaşması kapsamında Somali'de hükümet güçlerine 12 arazi aracının teslim edildiğini duyurmuştu.

s1.jpeg

s2-002.jpeg

s3-001.jpeg

s4-001.jpeg

Mogadişu hükümeti güçlerine teslim edilen 12 arazi aracıyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye ile Somali arasındaki Askeri Mali İş Birliği Anlaşması kapsamında, Somali 3’üncü (Kartal) Piyade Taburu için tedarik edilen 12 adet arazi aracı, 22 Ağustos tarihinde Mogadişu limanında Somali Genelkurmay Başkanlığına teslim edildi. Somalili kardeşlerimize hayırlı olsun."

eglls-hwoaadsh4.jpg

Teslim edilen 12 arazi aracı

eglltwzxkaegr-x.jpg

Türkiye, Somali'de El Kaide'inin Doğu Afrika'daki yapılanması olan Eş Şebab'a karşı Mogadişu hükümetine siyasi, istihbari ve askeri destek sağlıyor.

Özellikle ABD'nin insansız hava araçlarıyla verdiği desteğin yanında Mogadişu hükümeti ve askeri güçleri ABD ve Batılı güçler tarafından da destekleniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum