Türkiye Filistinli mültecilere yardımı 4 kat artırdı

Türkiye Filistinli mültecilere yardımı 4 kat artırdı

Lübnan'da bulunan UNRWA Sözcüsü Huda Semra, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) yaptığı yardımı 4 katına çıkardığını söyledi.

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Sözcüsü Huda Semra, ABD'nin UNRWA'ya mali yardımlarını durdurma kararının ardından "Türkiye'den yapılan yardımların 4 kat arttığını" belirtti.

Sözcü Semra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNRWA'nın tarihindeki en büyük mali krizle karşı karşıya kaldığını belirterek, donör ülkelerin yelpazesini genişletmek için yeni devlet ve uluslararası kurumlarla iletişim halinde olduklarını dile getirdi.

Semra, kuruluşun finansal anlamda yaşadığı krizin aşılması için bazı ülkelerin yardımlarını artırdığına dikkati çekerek, "UNRWA'ya zekatını vermeye başlayan kurumlar olduğu gibi yardımlarını artıran ülkeler de var. Örneğin; Türkiye UNRWA'ya yaptığı yardımları 4 kat artırdı." dedi.

Türkiye'de ayrıca halk arasında Filistinli mültecilere yardım kampanyalarının da düzenlendiğine işaret eden Semra, Malezya'da da UNRWA'ya yardım kampanyalarının başlatıldığını, Türkiye ve diğer donör ülkelerin çabalarını takdir ettiklerini dile getirdi.

UNRWA Sözcüsü, Lübnan'daki UNRWA hizmetleri için yalnızca eylül ayına yetecek kadar mali kaynaklara sahip olduklarını hatırlatarak, "Halihazırda 217 milyon dolarlık bir açığımız var. Yıl sonuna kadar bu açığı kapatmazsak UNRWA'nın eğitim, sağlık ve sosyal çalışmalarının tümü tehlikeye girecek." diye konuştu.

Semra, sözlerini şöyle sürdürdü:

"UNRWA'nın Lübnan'daki hizmetlerinin hacmi oldukça büyük hatta ülkedeki Filistinli mültecilerin hizmetini finanse eden tek kuruluş denilebilir. Çok sayıda sosyal hizmetin yanı sıra 66 okulda 37 bin öğrenciye eğitim ve 27 sağlık merkezinde de 160 bin mülteciye sağlık hizmeti sunuyoruz."

"Herhangi bir ülke UNRWA'nın görevine son verme yetkisine sahip değil"

UNRWA'nın mali sıkıntılara teslim olmayacağını belirten Semra, UNRWA'ya dost 5 ülkenin girişimleriyle eylül ayının sonuna doğru donör ülkelerin uluslararası bir konferans düzenleyeceklerini aktardı.

Sözcü Semra, UNRWA'nın BM Genel Kurulunun kararıyla kurulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"UNRWA'nın velayeti BM Genel Kurulunda olduğu ve Filistinli mültecilerin konusuna adil bir çözüm bulunmadığı sürece herhangi bir ülke bu kuruluşun görevine son verme yetkisine sahip değildir. UNRWA insani yardım faaliyetlerine devam edecek."

UNRWA'ya yardım için bir fonun oluşturulacağını dile getiren Semra, ayrıca Avrupa Birliği, Almanya, İsveç, Japonya ve diğer bazı ülkelerin de yardımlarını artırdıklarını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.