Türkiye genelinde binlerce kişi Doğu Türkistan için yürüdü

Türkiye genelinde binlerce kişi Doğu Türkistan için yürüdü

Çin'in Doğu Türkistan'daki politikaları ve insan hakları ihlalleri, Türkiye genelinde birçok şehirde protesto edildi.

Çin yönetiminin Uygur Müslümanlarına yönelik politikalarını protesto etmek için İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen “Sessiz Çığlık” eylemine birçok şehirde katılım sağlandı.

Ankara’da da göstericiler tepkilerini Hacı Bayram Camii önünde dile getirdi. Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Hacı Bayram Camii’nde akşam namazı sonrasında sessiz yürüyüş yapmak isteyen topluluğa polis izin vermedi. Göstericilerle polis memurları arasında yaşanan kısa süren gerginliğin ardından topluluk tekbir ve sloganlarla cami avlusuna yöneldi.

Dualar okuyan topluluk, “Katil Çin elini Türkistan’dan çek”, “Doğu Türkistan yalnız değildir” sloganları attı, Çin mallarının alınmaması yönünde mesaj verdi ve tekbir getirerek protesto gösterisini sonlandırdı.

Çin hükümetinin Uygurlar ve diğer azınlıkları zorla toplu kamplara yerleştirdiği yönündeki haberlerin yayılmasından bu yana Çin’in baskıcı politikaları ve hak ihlallerine karşı tepkiler büyüyor.

Çin toplama kamplarının varlığıyla ilgili iddiaları başta reddetmiş, ardından Doğu Türkistan'daki bu tesislerin ‘eğitim amaçlı’ olduğunu ileri sürmüştü.

Doğu Türkistan'daki kamplarda bir milyondan fazla Müslüman Uygur’un baskı altında tutulduğu tahmin ediliyor.

Müslüman Uygurlar'a burada işkence yapıldığı, dini inançlarına aykırı hareket etmeye zorlandıkları ve anadillerinin ve kültürlerinin baskı yoluyla yok edilmek istendiği aktarılan haberler arasında.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.