Türkiye, gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz'ı Avusturya'dan istedi

Türkiye, gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz'ı Avusturya'dan istedi

Adalet Bakanlığı'nın firari olduğu belirtilen iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmesi talebiyle hazırladığı dosya, Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Avusturya'nın Wels şehrinde yakalanıp, Viyana’ya getirilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye’ye iade edilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı dosyanın, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği bildirildi.

DHA'nın haberine göre dosyada Korkmaz hakkında, İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kara para aklamak ve dolandırıcılık suçlamasıyla ilgili iddialara ve belgelere yer verildi. Viyana’da 2 hafta sonra yapılacak duruşmaya kadar hem Türkiye hem de ABD’den gönderilen iade dosyaları incelenecek.

Tahliye talebi kabul edilmezse Türkiye'ye iade edilmek isteyecek

Duruşmada Sezgin Baran Korkmaz’dan, 2 ülkedeki yargılamalara konu suçlamalarla ilgili savunması istenecek. Korkmaz’ın bu duruşmada, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek öncelikle tahliye talep edeceği, bu kabul edilmezse, Türkiye’ye iade edilmeyi isteyeceği öğrenildi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.